RSS Feed

Pressupost Participatiu

Espai Menjador-Migdia

Formulari d'accésEspai Menjador-Migdia

La Comissió Menjador-Migdia es va crear per agilitzar i enriquir la gestió del temps que els nostres fills i filles passen al migdia a l'escola, fora de l'horari acadèmic.alt

Què volem aconseguir?

Partint de l'objectiu global del temps de migdia, que és promoure els hàbits d'higiene, convivencials i alimentaris en els nens i nenes que utilitzen el servei de menjador escolar, l'objectiu principal de la Comissió és:

  • Fer el seguiment de la gestió del menjador (cuina i monitoratge), així com detectar necessitats i donar resposta a queixes i suggeriments per tal d´oferir un servei de qualitat als nens i nenes

Què fem?

Des de la comissió treballem per consolidar dia a dia un menjador sostenible i ecològic amb aliments de temporada, de proximitat i provinents de l´ agricultura ecològica i també perquè els nostres fills gaudeixin d´ una alimentació sana, responsable i equilibrada.

Basant-nos sempre en la dieta mediterrània, servim menús variats i complets des del punt de vista de la nutrició. Tanmateix, perquè els infants gaudeixin dels aliments que mengen i coneguin també la nostra cultura gastronòmica i la d´altres països s´elaboren periòdicament menús tradicionals (castanyada, Nadal, Sant Jordi...) i menús gastronòmics internacionals (mexicà, xinès, etc)

  • Dins l'eix alimentari treballem per assolir els objectius plantejats. Per una banda, no servir productes transgènics i reduir el consum d´ aliments preparats o fregits i per altra banda servir el màxim possible de productes ecològics (verdures, llegums, fruita, carn, pasta...), servir aliments integrals i alhora potenciar el consum de la proteïna vegetal introduint plats elaborats exclusivament amb proteïna vegetal un cop a la setmana.
  • Dins l'eix educatiu continuem amb la tasca d'informació nutricional que fa l'equip de monitoratge gràcies al qual els nostres fills i filles van prenent més consciència dia a dia del què mengen i del per què ho mengen. Per afavorir la conscienciació i aconseguir una major implicació dels nens i nenes i de les seves famílies en la seva alimentació convoquem activitats participatives com xerrades o com els concursos de receptes que es premien amb una cistella de productes ecològics.

  • Dins de l'eix ambiental, tant a la cuina com al menjador, es continua reduint el volum de residus i es fa la recollida selectiva i el compostatge.
Com ho fem?

Els membres de la comissió ens reunim al menjador de l'escola periòdicament amb el Joan Vives, responsable de l´empresa de menjador (NaturalCuina) amb la intenció de fer el seguiment i la valoració del servei donat i de revisar i adaptar  els menús. Tanmateix és fan propostes de noves activitats, s´introdueixen nous plats o nous ingredients, etc.

Qui som?

La Comissió Menjador-Migdia està formada per mares de l´escola, per la cuinera (Montse Vidal), per la coordinadora de l´empresa de monitoratge (Tere Díaz) i per una representant de l´escola (Elena Marco).
Aquest curs les  mares que formem part de la comissió som la Mariona Benguerel (1r), la Núria Carné (1r) i la Sara Christensen (P5 i 1r).

Podeu contactar amb nosaltres a través del correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la