RSS Feed

Comissió del Camí Escolar

És un projecte educatiu, transversal i participatiu, mitjançant el qual es construeixen uns itineraris amb senyalització específica entre altaquells recorreguts més utilitzats pels alumnes per anar cap a l'escola, que facilita que aquesta activitat sigui agradable i segura.Promou que els nens i les nenes s'hi desplacin a peu de sense l'acompanyament d'un adult, afavoreix la integració de l'escola en la dinàmica diària del barri i fa partícips a veïns i comerciants de l'educació comunitària.

Què busca aquesta comissió.

Donar continuïtat a tota la feina feta fins ara per:

alt

  • Recuperar l'espai públic com a lloc de relació, aprenentatge, experiència i convivència.
  • Introduir els continguts del Camí Escolar en el Projecte Educatiu de Centre (PEC) desenvolupant al màxim tot el seu vessant educatiu, fent que famílies i professorat treballin conjuntament per desenvolupar valors com el civisme, la ciutadania, la solidaritat, la pertinença, la participació, i el respecte per l'entorn.
  • Treballar per la integració de l'escola en la dinàmica diària del barri implicant al veïnat i als comerciants en el bon funcionament d'aquest camí.
  • I finalment promoure la creació i l'ús d'itineraris segurs i sostenibles a l'entorn de l'escola que facilitin al mobilitat autònoma i responsable perquè els nostres infants guanyin confiança en ells mateixos.

Però encara queden aspectes a millorar; punts conflictius per tal d'acabar tenint un camí escolar molt més segur.

Què i com ho fem?

  • Escola i AMPA elaborem periòdicament un document de revisió dels punts assolits i dels pendents per mantenir al dia el projecte.
  • Ens reunim regularment amb els diferents serveis de l'Ajuntament de Barcelona (Districte de Gràcia i IMEB) per fer el seguiment del projecte i seguir plantejant propostes de consolidació i creixement.
  • Promovem activitats amb les famílies per difondre el projecte i implicar-les en el seu desenvolupament.
  • Ens trobem amb altres AMPA's per compartir experiències i collaborar en projectes comuns del Districte.
  • Impulsem la participació dels comerços i altres entitats del barri.alt

Qui en formem part?
Aquest curs formem part de la comissió tres pares i mares de l'escola: l'Albert Vilallonga (3r i 4t) i l'Agustí Moll (P5 i 4t).
Qualsevol persona que s'hi vulgui afegir, serà molt benvinguda!! Contacteu a través del correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la