RSS Feed

Comissió de festes

La Comissió de Festes de l´AMPA del Turó del Cargol ja fa uns cursos que ens hem proposat dinamitzar les festes que organitzem a l´escola: creant nous esdeveniments que poc a poc es van consolidant en el calendari, replantejant les festes que tradicionalment ha organitzat l´AMPA i intentant cohesionar els diferents agents que hi intervenen.
Els objectius de la nostra proposta de treball en l´àmbit de les festes els podríem concretar en els següents punts:

  • - Fomentar la cohesió i la relació entre les famílies en un ambient relaxat i festiu dins el recinte de l´escola. En algunes festes, puntualment obrim la participació al barri o s´organitzen conjuntament amb l´escola, estrenyent així la relació entre el barri i les famílies o entre l´escola i les famílies.

- Amb les noves activitats que s´han anat incorporant, intentem fomentar el reciclatge i l´intercanvi (des de l´ús de plats i gots reutilitzables en totes les festes, separació de la brossa, mercat de llibres de segona mà per Sant Jordi, participació a l´intercanvi de llibres que organitza la Biblioteca Jaume Fuster, venda d´objectes de segona mà als Encants del Cargol, tallers de decoració del menjador per Nadal, etc).
- Proposem un calendari de festes que s´amotlla al cicle de l´any (encetem el curs amb un berenar per donar la Benvinguda al nou curs, Nadal, Sant Jordi i festa de cloenda del curs).
- Potenciar de manera lúdica la pràctica de l´esport i altres habilitats dels nens en els tallers que s´organitzen en el marc d´algunes festes (bàsquet, escacs, tallers de decoració del menjador per Nadal, etc).

Les festes que organitza l´AMPA al llarg del curs són:
Setembre/octubre : Festa de benvinguda al nu curs escolar amb un berenar per a tots i totes, i Benvinguda a les noves famílies amb nens a P3.
Nadal: Organització de tallers, juntament amb els monitors/es de temps de migdia, amb la finalitat de decorar el menjador, el gimnàs i l'entrada del c/St. Cugat pels dies de Nadal i especialment, pel dinar de Nadal que se celebra anualment a l´escola.
Sant Jordi: l´AMPA organitza un berenar amb la participació voluntària dels alumnes de 6è per recollir fons per al viatge de fi de curs i la venda de llibres de segona mà després de la festa literària que organitza l´escola. També participem en l´intercanvi de llibres que proposa la Biblioteca Jaume Fuster juntament amb altres centres educatius de la zona Gràcia Nord.
Festa de cloenda del curs: Com per Sant Jordi, l´escola organitza una part de la festa i les famílies de 4t curs n´organitzen una altra part així com un aperitiu per tots els assistents finançat per l'AMPA.