RSS Feed

Celebracions Escolars

Durant el curs escolar, celebrem les següents festes:

La Castanyada

Per tots Sants, l'escola celebra la tradicional castanyada. Els més petits reben un missatge d'una castanyera del Montseny que els portarà castanyes des de la muntanya. Els nens i nenes de Cicle Inicial preparen uns panellets boníssims que repartiran entre tots els seus companys de l'escola. El dia de la celebració es fan diferents activitats per arrodonir la festa: treballs amb castanyes i moniatos, representacions adients a aquests dies ... I, finalment, tothom menja castanyes,moniatos i panallets.

Santa Cecília

Celebrem el dia de la patrona de la música sentint peces que ens ofereixen diferents músics petits i grans i fabricant-nos els nostres propis instruments. Algunes aules de l'escola es converteixen en sales de concert i hi anem passant tots per grups.

Nadal

Primer ens visita el Tió, i tots els nens i nenes d'Educació Infantil li porten menjar durant uns dies. El dia abans d'acabar l'escola, tothom fa cagar el tió: els més petits a la classe de la palmera, els de  primer i segon davant de les seves classes i els més grans, adults inclosos,   el fan cagar al gimnàs. A partir de tercer, cadascú té un amic invisible a qui li ha anat enviant missatges durant uns dies i l'obsequia amb un regal fet per ell. Després de fer cagar el tió, tots els nens i nens, mestres i representants dels pares i mares dinem junts al gimnàs, que aquell dia és ple a vessar de taules i cadires. Després de dinar, cada curs recita un poema de Nadal.

Els alumnes de 6è, l'endemà, fan una representació dels pastorets per als seus companys.

Dia de la Pau

Cada any, el 30 de gener, celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. A cada classe, durant uns dies  es treballa algun tema relacionat amb aquest dia i després ens reunim al gimnàs per sentir totes les opinions i reflexions.

Dijous Gras

El Dijous Gras, els nens  i nenes de Cicle Mitjà  elaboren truites per grups. Ells es pensen el tipus de truita, entre tots porten els ingredients i després les cuinen amb l'ajuda dels mestres. A la tarda, tothom berena pa amb botifarra d'ou. Els de Cicle Mitjà, a més a més, es mengen les truites que han fet al matí

Carnestoltes

Sa Majestat Carnestoltes visita cada any l'escola  i ens dóna unes consignes que hem de seguir durant tres dies. Un dia hem d'anar amb una pinça al cap i un altre amb un mitjó de cada color, per exemple. El dia de la festa anem disfressats d'un tema que hem escollit entre tots -menys 5è i 6è, que fan comparses lliures- i fem una desfilada per una "catifa"vermella  perquè tothom vegi les disfresses. Després anem al pati a ballar amb un grup d'animació.

Dansada de primavera

L'últim dia  abans de les vacances de Setmana Santa, ens reunim al gimnàs per veure una dansa que ha preparat cada curs.

Sant Jordi

Els més petits fan uns tallers adients a la llegenda i fan un dibuix que després pengem al gimnàs. A primària, cada alumne escriu un text en prosa i un poema i hi ha un jurat que tria els que es llegiran el dia dels Jocs Florals, acte al qual hi estan convidades totes les famílies

Festa Fi de Curs

Cap al mes de juny ens reunim nens i nenes, mestres i famílies per celebrar el final de curs. Les activitats són diferents cada any, però el que no hi falta és la representació de les famílies de 4t, el comiat dels nois i noies de 6è i de les famílies que marxen de l'escola i ... un fantàstic vermut que ofereix l'AMPA